ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΙΘΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάιου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, σας προσκαλεί σε ένα διήμερο, αφιερωμένο στο ρεβίθι Γρεβενών, τους παραγωγούς και μεταποιητές του.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και όσο την επισκεφτούν θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νόστιμα παραδοσιακά και σύγχρονα πιάτα με βάση το ρεβίθι από τη σεφ Γεωργία Κουτσούκου, καθώς και να προμηθευτούν προϊόντα με βάση το ρεβίθι.
Παράλληλα, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια για την διατροφική αξία των οσπρίων και την συμβολή τους στη μεσογειακή διατροφή.
Η περιφέρεια Γρεβενών έχει μακρά ιστορία στην καλλιέργεια των μικρόσπερμων ρεβιθιών που είναι γνωστά για την βραστικότητα τους. Η μακρά ιστορία της καλλιέργειας καθώς και η μεγάλη εμπειρία των παραγωγών ρεβιθιού σε συνδυασμό με τις εδαφοκλιματικές συνθήκες και τα καλα στραγγιζόμενα εδάφη του προσδίδουν στο ρεβίθι Γρεβενών τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη γεύση τους.