AGRO 3

AGRO 3

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Το πρότυπο AGRO 3

Το πρότυπο, σύμφωνα με τον AGROCERT, παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη ενός συστήματος διασφάλισης ποιότητας για την παραγωγή χοιρινού κρέατος, ανά στάδιο παραγωγικής διαδικασίας. Κάθε στάδιο μπορεί να πιστοποιείται χωριστά και στόχο έχει τον έλεγχο διαφόρων μικροβιολογικών και χημικών κινδύνων σε όλη την διαδικασία της παραγωγής του χοιρινού κρέατος.  Αναλυτικότερα, οι απαιτήσεις του κάθε προτύπου είναι οι εξής:

AGRO 3.1: Προδιαγραφή για την παραγωγή ζωοτροφών χοιροτροφίας

AGRO 3.2: Προδιαγραφή για την εκτροφή των χοίρων

AGRO 3.3: Προδιαγραφή για την σφαγή των χοίρων

AGRO 3.4: Προδιαγραφή για τον τεμαχισμό, αποστέωση, επεξεργασία και τυποποίηση του χοιρινού κρέατος

AGRO 3.5: Προδιαγραφή για τα σημεία λιανικής πώλησης του χοιρινού κρέατος

 

Το πρότυπο AGRO 3 απευθύνεται:

Σε επιχειρήσεις του κλάδου παραγωγής χοιρινού κρέατος και των προϊόντων του. Τέτοιες μπορεί να είναι:

  • Επιχειρήσεις παραγωγής ζωοτροφών χοιροτροφίας
  • Χοιροτροφικές μονάδες
  • Σφαγεία
  • Τυποποιητήρια κρέατος
  • Αλλαντοβιομηχανίες
  • Επιχειρήσεις πώλησης χοιρινού κρέατος

 

Οφέλη εφαρμογής του προτύπου:

 

  • Προστασία της υγείας των παραγωγών και καταναλωτών
  • Προϊόντα με σήμανση ποιότητας
  • Ιχνηλασιμότητα σε όλη την διαδικασία παραγωγής
  • Παραγωγή ασφαλών προϊόντων για απαιτητικές αγορές
  • Αύξηση πωλήσεων των προϊόντων λόγω ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος